Заява Сергія Коннова з приводу рішення Вищого адміністративного суду України по справі МПУ

Шановні члени Мерітократичної партії України! Звертаюсь до Вас з важливого приводу – рішення Вищого адміністративного суду України стосовно нашої партії.

Можливо, для багатьох з Вас інформація про судовий позов проти партії буде несподіваною, але це було одностайне рішення партійного керівництва утриматися від публічних заяв до остаточного вирішення цього питання в суді. Керівні органи Мерітократичної партії України зробили всі необхідні процесуальні дії та надали суду докази виконання партією всіх вимог закону щодо порядку створення політичної партії в Україні.

Щодо історії цієї справи. В серпні 2012 року (після оголошення партією рішення про участь у парламентських виборах!) Державна реєстраційна служба України звернулася до адмінистративного суду з позовом про анулювання реєстраційного свідоцтва Мерітократичної партії України (фактично – про ліквідацію нашої партії).

Формальною підставою для позову Державна реєстраційна служба України вказала нібито порушення партією терміну реєстрації місцевих партійних осередків, хоча насправді, всі документи були подані до органів юстиції вчасно.

Суди першої, апеляційної та, нарешті, касаційної інстанції ухвалили рішення на користь Мерітократічної партії України та повністю відмовили Державній реєстраційній службі України в її позові. Процесуально у позивача залишається можливість вимагати перегляду всіх зазначених рішень Верховним Судом України, проте на сьогодні Мерітократична партія України юридично довела у суді повну законність свого створення та діяльності.

Як Голова Мерітократичної партії України та практикуючий адвокат я критично ставлюся до загального стану справ в судовій системі України, але рішення Вищого адміністративного суду України в цій справі свідчить про те, що в Україні, навіть в ці часи зберігається надія на відновлення законності та верховенства права!

Закликаю всіх мерітократів завжди активно захищати свої права!

Також офіційно прошу вибачення за те, що протягом останнього часу Мерітократична партія України була змушена тимчасово знизити рівень своєї політичної діяльності, щоб уникнути політизації вищевказаної справи у суто юридичному процесі.

Я готовий прийняти на свою адресу будь-яку критику стосовно відсутності публічної реакції МПУ на спробу судової ліквідації партії з боку влади, але вважаю, що справжня політика – це вміння зберігати та відстоювати найцінніше (в нашому випадку – ідею мерітократії та власне МПУ), навіть, шляхом тимчасових компромісів.

Головне: зараз ми маємо юридичне підтверждення законності нашої діяльності і лише від нас зараз залежить, наскільки Мерітократична партія України може бути ефективною. Працюємо разом і не гаємо час!

This entry was posted in Звернення та заяви. Bookmark the permalink.

Напишіть відгук