Заява Президії Політичної Ради Мерітократичної партії України стосовно останніх трагічних подій

Президія Політичної Ради Мерітократичної партії України вкрай занепокоєна загостренням кризи вУкраїні.

Події, що мали місце в останні декілька днів, на вулицях Києва, перетворили мирне протистояння в збройну боротьбу силових структур з протестувальниками майдану. Трагічними наслідками зіткнень стали сотні поранених та десятки вбитих людей. Застосування сили та використання вогнепальної зброї для вирішення політичного конфлікту є неприпустимим в правовій державі. Ті, хто відповідальний за грубі порушення прав людини, повинні понести відповідальність.

Вшановуючи пам’ять жертв протистояння, висловлюємо співчуття сім’ям загиблих протестувальників та працівників правоохоронних органів. Вічна пам’ять невинним жертвам кривавої трагедії.

Мерітократична партія України закликає сторони припинити будь-які насильницькі дії та шукати порозуміння шляхом переговорів. Враховуючи критичну ситуацію на вулицях Києва і неможливість влади врегулювати конфлікт самостійно, закликаємо міжнародне співтовариство та громадські організації долучатись до змістовного діалогу, задля реалізації законних прагнень українського народу. Необхідно негайно прийняти заходи до припинення використання сили до протестувальників та усунення будь-яких проявів поглиблення конфлікту, в тому числі уникнення запровадження надзвичайного стану.

This entry was posted in Звернення та заяви. Bookmark the permalink.

Напишіть відгук